een goed begin is…

Kun je een nieuwjaar nog mooier beginnen dan met een lang weekend naar Drenthe en ook nog in je favoriete huisje…Wij niet…u beste lezer waarschijnlijk wel of net als wij ook niet.

Nog maar net bekomen van de harde knallen wat mensen vuurwerk noemen en waar zij hun halve inkomen aan uitgeven en vette oliebollen ongeveer al een week op een schaal staan uit te druipen zijn wij alweer op weg naar Drenthe om even onze pootjes te strekken in het befaamde Land van Bartje. Omdat een weekend best wel kort is gaan wij voor dag en dauw op om zoveel mogelijk van ons verblijf daar in Drenthe te genieten omdat het helaas alweer veel te vroeg donker is.
Zo hebben wij al een fikse wandeling achter onze staart en onze geur in het bos alweer uitgezet.

IMG_5409

IMG_5478
de oude regio noordoost wandeling in Gasselte

Het bos bij het Land van Bartje is prachtig en wij zitten altijd op een super locatie…vlak bij de bosuitgang maar…aan het bos bij Gasselte hebben wij onze OES hartjes verpand. De uitgestrekte bossen…de brede paden waar je heerlijk over kunt rennen en je komt er geen mens-boswachter – hert-zwijn-hond tegen de enige vorm van beschaving is dat het halve bos is omgeploegd door mensen op fietsen die als echte natuurliefhebbers toch wel veel stuk rijden maar wel in plaats van ons los mogen in het bos…dat zal dan wel mensen logica zijn. In ieder geval hebben wij weer genoten van onze oude regio noord-oostwandeling. De baasjes zijn er op gekleed en hebben hun laarzen aan en wij lopen altijd keurig om de plassen en modderpoelen heen. Van een flinke wandeling krijg je flinke honger dus is een bezoek aan ons Nije Hemelriek een aangenaam verpozen. Inmiddels zijn wij er al zo bekend dat men ons al met angst in de ogen zien aan komen…Hellup daar zijn ze weer…deur op slot 😉 te laat…wij zijn al binnen.

Jammer genoeg zijn de dagen erg kort dus ’s middags gewoon even een rondje bos in Ees.

Naamloos_panorama1
allemaal op de foto

Hoogtepunt van onze korte verblijf is toch wel de snertloop/ertwensoeploop in Gieten van regio noord-oost van Max en Paulien. Een weerzien met al onze vrienden uit Drenthe en omgeving. Iedereen was er weer wat een bakkie erwtensoep soep al niet kan doen om mensen te trekken. Een stuk of 30 Oesjes en een handvol gast-meelopers waren op de ertwensoep afgekomen.
Bij de gletserkuil moest er natuurlijk even gefotografeerd worden en het was de eer aan Cees (dewollwei) om 30 OESjes en hun meegereisde baasjes op een 10 persoonsbank te krijgen.

IMG_5677
met Whoopie de jonge Cane Corso

Als een lang gerekt lint bewogen wij ons door het bos en wij Lisa en ik liepen op kop want wij houden wel van een beetje doorstappen. Whoopie en Sterre waren toch heel interessant en leuk om te ontmoeten voor Lisa die in Whoopie een ware speelkameraad had gevonden. Whoopie vond het heerlijk om Lisa uit te dagen en om het hardst te rennen. Regelmatig moest er even een rookpauze worden ingelast om de achterblijvers weer aan te laten sluiten 🙂 Ach, als wij maar voor donker terug zijn…en of de soep dan nog warm is? Tja…iet goat oan…we gaan weer

IMG_5582
de modderbaden kwamen aan het eind

Nadat wij in eerste instantie op aanraden van het baasje van Demi en Nienke nog rechtdoor waren gegaan kwamen wij uiteindelijk toch in het omgeploegde deel van het bos hier hadden de bosmensen hun sporen achtergelaten in het bos door hun apparatuur die de paden niet echt hadden verbeterd. Nu zitten de meeste van ons daar niet echt mee want dat zou de pret alleen maar minder maken. Behalve een narige fietsmeneer die meent dat het bos alleen voor hem was en op zijn platte bek ging in zijn poging een PR te rijden kwamen wij alleen maar vrolijke blije mensen tegen die allemaal genoten van de wandeling.

IMG_5793
toen was er erwtensoep met roggebrood en katenspek

Van zo’n wandeling krijg je trek en de middenplaats was al snel door de OES colonne ingenomen en stonden de baasjes te genieten van hun erwtensoep met roggebrood terwijl wij ons tegoed deden aan al het meegebrachte lekkers voor ons. Het was een superloop geworden en wij hebben ook weer nieuwe Oesjes ontmoet. Jammer genoeg moeten wij weer even wachten voor wij weer naar Drenthe gaan. Maar als wij weer heengaan zullen wij onze baasjes vragen om dit tijdens een loop doen en hopen wij dan iedereen weer te mogen begroeten…
Namens Lisa en mij nog de beste wensen en een geweldig Oesjaar.

Er staan nog meer foto’s op baasje zijn facebook voor de mee wandelaars en liefhebbers.
Tot Oes en de volgende keer. Oeps bijna vergeten…de baasjes vonden het ook leuk…zeiden ze.

Reacties

1.660 Comments op " een goed begin is… "

 • Yeezy
  5 december 2019 - 12:22

  akozyjdtwoe,Hi there, just wanted to say, I liked this article. It was helpful. Keep on posting! I LOve your Blog!

 • kids wholesale clothing
  5 december 2019 - 13:51

  Educational intelligent Assembled building blocks toys SEALs 18pcs/box 6pcs

 • Nike Outlet Store
  5 december 2019 - 15:14

  jckkrq,Waw! Its really great and wonderful ever i found. Thank you for sharing this info.I LOve your Blog!

 • Yeezys
  5 december 2019 - 19:17

  mnkgwev,Thanks a lot for providing us with this recipe of Cranberry Brisket. I’ve been wanting to make this for a long time but I couldn’t find the right recipe. Thanks to your help here.

 • Travis Scott jordan 1
  5 december 2019 - 21:45

  zulhuptha,Hi there, just wanted to say, I liked this article. It was helpful. Keep on posting! I LOve your Blog!

 • Yeezy 350
  6 december 2019 - 00:09

  ubvapg,This website truly has alll of the information and facts I wanted about this subject and didn’t know who to ask.

 • Yeezys
  6 december 2019 - 03:33

  fdvbqwb,Very helpful and best artical information Thanks For sharing.I LOve your Blog!

 • Yeezy
  6 december 2019 - 07:34

  pqyuhjqvxy,If you want a hassle free movies downloading then you must need an app like showbox which may provide best ever user friendly interface.I LOve your Blog!

 • Yeezy Shoes
  6 december 2019 - 12:01

  mqibkyrjdz,If you want a hassle free movies downloading then you must need an app like showbox which may provide best ever user friendly interface.I LOve your Blog!

 • ferragamo sale
  6 december 2019 - 12:21

  Good post. I be taught something more challenging on different blogs everyday. It’s going to at all times be stimulating to read content from different writers and follow just a little something from their store. I抎 desire to use some with the content on my weblog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l give you a link in your net blog. Thanks for sharing.

Leave a comment